Helårsdekk

Vi får ofte spørsmål om helårsdekk. Dessverre finnes det ingen dekk som egner seg for helårsbruk i Norge.

I Sverige har de satt klare krav til hva slags dekk som er tillat. Der godkjennes dekk merket M+S, M&S, MS, M.S, M-S eller dekk merket Mud and Snow. De godtar derimot ikke såkalte helårsdekk. Vinterdekk som er merket med M eller S er derfor ikke tillatt. Tilsvarende forbud finnes ikke i Norge.

For øvrig er det ofte slik at det er piggfrie dekk som er laget for sentraleuropeiske markedet som markedsføres som helårsdekk i Norge. Dekkene er konstruert først og fremst for å kjøre på bare og våte veier og litt snødekte veier, men ikke tilpasset for nordiske vintrer. De er heller ikke bra at kjøre med piggfrie dekk på sommeren da disse slites mye raskere og har en dårligere grep på våte veier.

Vi rekomenderer at man kjør med pigg eller piggfrie dekk på vinter og sommerdekk på sommeren. Dette for din sikkerhet og lommebok.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>