Mønsterdybde på sommerdekk og vinterdekk

Vi får stadig spørsmål om hva lovverket sier om minimum mønsterdybde på sommerdekk og vinterdekk. Her får du svaret.

På sommerdekk er minimumskravet i henhold til norsk lov 1,6 millimeter, men vi, NAF, og myndighetene anbefaler minimum 3 millimeter. På vinterdekk er minimumskravet 3 millimeter, men det anbefales minimum 4 millimeter.

Det skal være minimum mønsterdybde over 75% av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets. Hvis du kjører med dekk som er under lovens minstekrav, kan du få 750 kroner i gebyr per dekk. Dette gjelder både på sommerstid og vinterstid.

For øvrig anbefaler vi at om du har dekk med ulik mønsterdybde, at de beste dekkene settes bak på bilen, selv om bilen er forhjulsdrevet.

2 comments to Mønsterdybde på sommerdekk og vinterdekk

  • [...] Gode dekk er livsviktig. Ikke bare bør du unngå vinterdekk på sommerføre, men du bør også sjekke om sommerdekkene er slitte før du legger om. Minimum mønsterdybde er 1,6 millimeter for sommerdekk i følge lovverket. Vi, NAF og norske myndigheter anbefaler imidlertid minimum 3 millimeter. Les mer om mønsterdybde for sommerdekk og vinterdekk her. [...]

  • Tor

    Vet dere når det påbudt med minste mønsterdybde på 3 mm på vinterdekk?
    Det hersker litt usikkerhet, men det antydes 1990?

    Vennligst svar meg på mail også?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>