Slik finner du alderen på dine bildekk

Lurer du på hvor gamle vinterdekkene eller sommerdekkene dine er? Vi viser deg hvordan du kan finne det ut.
Gammelt dekk
For å finne svare må du sjekke DOT-koden som er en kode som du finner på siden av dekket. De 3 eller 4 siste siffer fortellere når dekket er produsert (uke og år). På dekk fra år 2000 eller senere er det en 4 sifferet kode. For eksempel betyr 1709 = uke 17 i 2009. På dekk fra før år 2000 er det en 3 sifferet kode. For eksempel betyr 149 uke 14 i 1999.
Det er vanskelig å gi et eksakt svar på når dekk er for gamle, da dette avhenger av hvordan dekkene er lagret. Har du kjøpt dekk fra en seriøs forhandler, oppbevart dekkene ordentlig, vasket dem riktig og kjører normalt mye (15 000 km/år), vil ikke aldring av dekk være noe stort problem.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>