Ny dekktest 2010

Hvert år har vi lest flere dekk tester gjort av forskjellige selskaper, magasiner og TV-programmer og de alltid har en ny vinner. De som gjør testene sier at ulike veiforhold og dekk størrelser er det som skaper forskjell i testene, men hvem vet? Denne gangen er det Aftonbladet Bil med Robert Collin i ledelsen som hadde vært nede i Sør-Afrika og testet 14 ulike sommerdekk.

Testen omfatter sommerdekk i dimensjonen 205/55 R16 med hastighetskode H, som står for opp til 210 km i lengde / t. Testen også for seg  to 18-tommers lavprofilsdekk som settes mot hverandre, en fra Nokian og en fra Good Ride, et billig kinesisk merkevare. Banen som Aftonbladet fikk låne en uke var leid ut av Nokian Tyres, som kan være verdt å nevne i lys av resultatene.

De har også testet et vinterdekk (piggfriedekk) for å bevise hvor dårlig et vinterdekk  tar seg ut om sommeren og at det definitivt ikke oppfyller egenskapene et vanlig sommerdekk har. Dermed er det svært risikabelt og farlig å kjøre på friksjonendekk ut på sommeren, og vi er på  Byttdekk anbefaler at du bytter til ordentlig sommerdekk.

Det mest vesentlige i en dekktest er bremseevne på våt overflater, noe som utgjør 60% av den endelige vurdering og slutt resultatet. De som scorte høyst er Continental, Michelin og Nokian. Her kommer store forskjellen mellom gode og dårlige dekk til syne, og forskjellen er overraskende skremmende. Piggfrie vinterdekk er ekstremt farlig på våte overflater.

På en tørr overflate vinner igjen Continental Conti Premium Contact 2, og Michelin kommer på andreplass. Ellers ser vi at det er de store dekk produsenter som kjemper om førsteplassen i hver kategori, og vinnerne er ingen andre enn Continental, Goodyear og Nokian. I fjerde plass kom Hankook Ventus Prime som er et rimelig dekket som får gode karakterer i alle test kategorier. Det er et dekk som er bra på å unngå vannplaning, grep på tørt og er stillegående. Det som drar ned er lav komfortabilitet, men generelt er det et veldig bra dekk.  Nå, faktum er at nesten alle dekktester er vinklet på en eller annen måte, og dette bør du ha i tankene når du skal velge sommerdekk. Dekk som scorer høyt i en test kan ende langt nede i et annet. For eksempel ble Continental ContiPremiumContact 2  nummer én i Teknikens Världs dekktest som kan bekrefte at det er et godt dekk, men Michelin burde blitt mye høyere plassert i denne testen, noe det ikke ble av en eller annen grunn. Vil du vite hvilke dekk som er best egnet for din bil? Besøk www.byttdekk.com eller ring 0771-32 32 32.

/ Byttdekk

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>