Riktig dekkskift

Det kan være nyttig å skifte hjul på bilen selv. Da vet du hva du skal gjøre og har kontrollsjekket at alt verktøyet er på plass og fungerer dersom du punkterer ute på tur. Men det er viktig at du fester hjulene riktig, ellers kan konsekvensene bli store.

Riktig dekkskift

Altfor mange sjåfører kjører med enten for løse eller for hardt strammede hjulbolter etter hjulskift. Det er avgjørende å skru til hjulboltene med riktig moment. Har man trukket til for lite, løsner hjulboltene. Trekker man til for hardt, kan hjulboltene knekke. Å miste et hjul under kjøring kan få fatale konsekvenser.

Løse hjulbolter er en gjenganger etter hvert hjulskift. For dårlig tilskrudde hjulbolter og muttere er et problem for både din og andre trafikksikkerhet.

I tillegg til løse hjulbolter er det flere som opplever det motsatte, nemlig for hardt festede bolter. For hardt festede bolter kan føre til at hjulboltene kan knekke og i verste fall løsner hjulet. Vi oppfordrer folk til å skifte hjul selv, men hvis du velger å la andre gjøre det må man få en garanti for at hjulboltene eller mutterne er skrudd til med riktig moment. Hvis du lar profesjonelle skifte hjulene dine bør du be om å få notert på kvitteringen hvilket moment som er benyttet for å feste boltene.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>