Reservehjulet

Mange bilister kan ikke engang huske at de noen gang har sjekket reservehjulet, så hvis/når dekket skal tas i bruk kan det oppstå ytterlige problemer, for eksempel uøndvendig dyre kostnader for en tauebil eller annen service.

Tenk om dekket punkterer - har du reservehjul?

Sjekk lufttrykket i reservehjulet ofte, helst samtidig som du sjekker lufttrykket på dekkene som allerede sitter på bilen.

Sørg for å ha med boltene som passer felgene på reservedekket.

Tidligere fant man et reservedekk i alle biler. I dag er det vanligvis erstattet av et nødhjul, sammen med en jekk, som skal finnes i hver bil i tilfelle en punktering. Visse bilprodusenter har spesielle reservehjul i enkelte bilmodeller for å spare plass. Disse dekkene er mindre enn vanlige dekk og kan ikke kjøres på lengre enn dekkets angitte avstand.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>