Selvstendig dekktest – gode nyheter for Michelin

DEKRA og TÜV SÜD – to selvstendige testorganisasjoner – har utført en rekke dekktester av Michelins175/65R 14T Energy Saver og 225/40 R 18Y Pilot Sport 3. Ved dekktesten ble hvert Michelindekk testet mot de store europeiske konkurrentene. Blant disse inkulderte dekk fra Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear og Pirelli.

Dekkets levetid ble tested av DEKRA og ble  gjennomført under 7,000-10,000 km. For å sikre at testen var rettferdige, ble det tatt to identiske flåter av biler – en flåte av Peugeot 206 og en flåte av VW Golf vs, for å absolut se til at ytre påvirkninger fikk så liten innvirkning som mulig. Førerne vekslet også mellom bilene regelmessig under testene.

Det gjelende dekkets rullemotstand og bremsing på våt overflate ble også testet av TÜV  SÜD. For å sikre at dekket var det samme som de dekk som køpes av allmennheten ble de alle kjøpt  fra en mengde ulike dekk forhandlere rundt i hela Europa.

Resultet fra disse tester indikerte ganske sterkt på det faktum at Michelin bildekk har en ledende posisjon i miljøprestasjon. Dette kommer av at de i gjennomsnitt har lengre levetid og reduserer  drivstoffforbruket med lav rullemotstand.

Dekkene som brukes i testen som en sammenligning er:

Størrelse 175/65 R14: Bridgestone B250, Continental Eco Contact 3, Dunlop Street Response, Goodyear Duragrip, Pirelli P4 Cinturato

Størrelse 225/45 R18: Bridgestone Potenza RE050A, Continental Sportcontact 3, Dunlop SP Sportmaxx TT, Goodyear Eagle F1 Asymmetric, Pirelli P Zero

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>